Sütőtökös-almás-zabpelyhes süti

2023.11.21

Ez a recept teljesen a saját gyártásom. Mivel nagyon édesség ehetnékem volt, a cukrászdás sütiktől ugyancsak rosszul tudom érezni magam, így gondoltam, nézzük, mire vagyok képes. A legtöbb esetben a sütiket receptek alapján készítem el, esetleg kevés módosítással. Na ez most teljesen a sajátom. 

Az itthon lévő alapanyagokat használtam hozzá.

5 nagyobb alma reszelve

1 kisebb darba sütőtök reszelve

2 ek tápióka liszt

3 ek chiamag

4 ek kókuszreszelék

fahéj, szegfűszeg, őrölt gyömbér ízlés szerint

Kölespudinghoz:

1 bögre köles 3 napig fermentálva

10-15 szem puha datolya vagy aszalt beáztatva és lecsöpögtetve, apróra vágva

1 bio citrom

őrölt gyömbér, kardamon, vanilía esszencia vagy 1-2 cm rúd

víz és növényi tej

A tésztához:

1 bögre zabpehely

½ bögre hajdina liszt

2 ek darált lenmag 4ek vízben beáztatva

kb 15-20 dkg növényi margarin

1 pohár vega joghurt

A kölest mosd át alaposan, forrald fel, majd újra mosd át. Tedd fel bő vízben főni kb 2-2,5 x es elég, hiszen fermentált, gyorsan megfő és némileg kevesebb folyadékot igényel. Ha szükséges tölts utána még növényi tejet. Legyen lágy, de ne folyékony. Amikor kész, tedd hozzá a fűszereket és a datolyát. Ha vanilia rúdat használsz, azt tedd bele a főzés elején és végül vedd ki majd belőle.

Az almát és a tököt reszeld le. Tedd hozzá a fűszereket, hagyd állni.

A tészta hozzávalóit keverd össze. Ha szükséges kevés növényi tejjel vagy joghurttal lágyítsd még.

Hagyd állni legalább 10-15 percet.

Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Én légkeveréssel sütök nagyjából mindent.

Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal és szórd be rizsliszttel.

Halmozd bele a tökös - almás keveréket. Tedd rá a kölespudingot, végül a tésztát.

Süsd legalább 40-45 percig. Ha kell vedd vissza 160 fokra.

Amikor kihűlt, borítsd ki egy tálcára. Így alulra kerül a tészta és felül lesz a gyümis réteg.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el