Sütőtökös-almás-zabpelyhes süti

Ez a recept teljesen a saját gyártásom. Mivel nagyon édesség ehetnékem volt, a cukrászdás sütiktől ugyancsak rosszul tudom érezni magam, így gondoltam, nézzük, mire vagyok képes. A legtöbb esetben a sütiket receptek alapján készítem el, esetleg kevés módosítással. Na ez most teljesen a sajátom.
Az itthon lévő alapanyagokat használtam hozzá.
5 nagyobb alma reszelve
1 kisebb darba sütőtök reszelve
2 ek tápióka liszt
3 ek chiamag
4 ek kókuszreszelék
fahéj, szegfűszeg, őrölt gyömbér ízlés szerint
Kölespudinghoz:
1 bögre köles 3 napig fermentálva
10-15 szem puha datolya vagy aszalt beáztatva és lecsöpögtetve, apróra vágva
1 bio citrom
őrölt gyömbér, kardamon, vanilía esszencia vagy 1-2 cm rúd
víz és növényi tej
A tésztához:
1 bögre zabpehely
½ bögre hajdina liszt
2 ek darált lenmag 4ek vízben beáztatva
kb 15-20 dkg növényi margarin
1 pohár vega joghurt
A kölest mosd át alaposan, forrald fel, majd újra mosd át. Tedd fel bő vízben főni kb 2-2,5 x es elég, hiszen fermentált, gyorsan megfő és némileg kevesebb folyadékot igényel. Ha szükséges tölts utána még növényi tejet. Legyen lágy, de ne folyékony. Amikor kész, tedd hozzá a fűszereket és a datolyát. Ha vanilia rúdat használsz, azt tedd bele a főzés elején és végül vedd ki majd belőle.
Az almát és a tököt reszeld le. Tedd hozzá a fűszereket, hagyd állni.
A tészta hozzávalóit keverd össze. Ha szükséges kevés növényi tejjel vagy joghurttal lágyítsd még.
Hagyd állni legalább 10-15 percet.
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Én légkeveréssel sütök nagyjából mindent.
Egy közepes méretű tepsit kenj ki vajjal és szórd be rizsliszttel.
Halmozd bele a tökös - almás keveréket. Tedd rá a kölespudingot, végül a tésztát.
Süsd legalább 40-45 percig. Ha kell vedd vissza 160 fokra.
Amikor kihűlt, borítsd ki egy tálcára. Így alulra kerül a tészta és felül lesz a gyümis réteg.
Jó étvágyat!