Spenótos vöröslencsetészta

2022.03.24

#tejmentes #tojásmentes #gluténmentes

Elkészítési idő: kb 30 perc

Hozzávalók 2 főre

30 dkg vöröslencse tészta

25 dkg friss spenót

1 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

kb 1 dl zabtejszín

só, bors, örőlt gyömbér, oliva olaj

pirított szezámmag

Egy nagyobb lábasban főzd meg előírás szerint a tésztát. Szűrd le, mosd át és tedd félre.

Közben a durva szárait szedd le a spenótleveleknek. Mosd meg alaposan és vágd vékony csíkokra.

A hagymákat is készítsd el, vágd apróra.

Egy másik lábasban tegyél fel forrni vizet. Amikor lobog, dobd bele a spenótot, amikor újra forr, zárd el a tüzet. Hagyd állni 5 percig, majd szűrd le. 

 1 ek olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Tedd rá a lecsepegtetett spenótot, ha kell, keés izet önts alá. Főzd pár percig, majd fűszerezd és mehet bele a zabtejszín.

Végül forgasd össze a tésztával és szórd meg a szezámmaggal.

Eheted friss salátával vagy almaecetes hagymával.

Jó étvágyat!

Tetszett a recept? 

Iratkozz fel, hogy elősként értesülj a friss bejegyzésekről!



Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el