Spenótos vöröslencsetészta
#tejmentes #tojásmentes #gluténmentes
Elkészítési idő: kb 30 perc
Hozzávalók 2 főre
30 dkg vöröslencse tészta
25 dkg friss spenót
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
kb 1 dl zabtejszín
só, bors, örőlt gyömbér, oliva olaj
pirított szezámmag
Egy nagyobb lábasban főzd meg előírás szerint a tésztát. Szűrd le, mosd át és tedd félre.
Közben a durva szárait szedd le a spenótleveleknek. Mosd meg alaposan és vágd vékony csíkokra.
A hagymákat is készítsd el, vágd apróra.
Egy másik lábasban tegyél fel forrni vizet. Amikor lobog, dobd bele a spenótot, amikor újra forr, zárd el a tüzet. Hagyd állni 5 percig, majd szűrd le.
1 ek olajon dinszteld meg a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Tedd rá a lecsepegtetett spenótot, ha kell, keés izet önts alá. Főzd pár percig, majd fűszerezd és mehet bele a zabtejszín.
Végül forgasd össze a tésztával és szórd meg a szezámmaggal.
Eheted friss salátával vagy almaecetes hagymával.
Jó étvágyat!
Tetszett a recept?
Iratkozz fel, hogy elősként értesülj a friss bejegyzésekről!