Kukorica krém leves barnarizs golyókkal

2022.02.14

Ez nagyon gyors, egyszerű, ugyankkor tápláló leves lesz. Néhány hozzávalóval, maradék gabona felhasználásával, akár ünnepi asztalra is kiváló. A kukorica és a barna rizs magas fehérjetartalommal bír, ugyanakkor a tápértékük említésre méltó. Hiszek abban, hogy idényjellegű zöldségek, alapanyagok felhasználásával, a lehető legkevesebb konyhatechnikai eljárások alkalamazásával tudjuk a legjobb ételekkel megjutalmazni a testünket.

A recept #gluzénmentes #tejmentes #tojásmentes

Íme a recept:

A leveshez

2 cső kukorica, 1 kis fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 ek. rizsliszt, 1 dl zabtej, só, bors, reszelt gyömbér, szerecsendió, ízlés szerint csili, 1-2 ek. oliva olaj

A rizsgolyókhoz:

1 bögre főtt barnarizs (kb 2,5 dl), 1 csokor petrezselyem zöld, 2 ek. darált lenmag, 4 ek vízben megáztatva, 1 ek. hajdinaliszt, 1 jó löccsintyés oliva olaj a serpenyőbe, só, bors

Először a leveshez a vöröshagymát kicsit megdinsztelem, Közben beáztatom a lenmagot. Amikor a hagyma szép rózsíszínű, hozzáteszem a reszelt gyömbért, pár kavarás, az apróra vágott fokhagymát, pár keverintés és mehet bele a csőről levágott kukorica. Addig kevergetem sütöm nagyobb lángon, amíg a kukorica is sülni kezd. Felöntöm vízzel és forrás után pár percig főzöm. Megtudrmixolom, amikor újra forr, rizslisztből és a zabtejből habarást készítek és felöntöm vele a levest. ismét egy forrás és már készen is van.

A golyókhoz tálba rakom a főtt rizst, a vizes darált lenmagot, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket. Az egészet összekeverem, hagyom állni kb 10-15 percig. Majd vizes kézzel apró golyókat vagy kis lapos korongokat formázok. Egy serpenyőben pici oliva olajat hevítek, ne legyen túl forró.Majd ebben gyakran forgatva minden oldalukat megsütöm a golyóknak.

4-5 golyót teszek egy tanyérba, majd rámerem a levest.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el