Kelkáposztafőzelék
Tudom, hogy egy lerágott csont lehet már ez az étel. Most mégis közre adom ezt a receptet, mert annyira finomra sikerült és a kelkáposztával kapcsolatos fenntartásaim mind ledőltek.
Kelkáposzta főzelék - cékla, sárgarépa fasírttal
½ fej nagyobb kelkáposzta
6 kisebb krumpli
1 kis fej vöröshagyma
1 g fokhagyma
1 tk tárkony
1 kanálhegy őrölt fűszer és római kömény
pici oliva olaj,só
zabtej - házilag zabból
Először a kelkáposztát készítsd elő. Én a külső leveleit leszedem, alaposan megmosom, majd a nagy ereket kivágom, csíkozom és szelem. Kb négyzetes formára. A töbi részét szintén 2 irányban szelem, hogy az a négyzetes alak kijöjjön. Közben egy lábasban vizet teszek fel forrni. Amikor forr, beleteszem a kelképsoztát és újraforralás után kb 2 perc múlva el is zárom. A hagymát apróra szellem. Az oliva olajat előmelegítem. Mehet hozzá a hagyma, pár keverés, a tárkony, a kömények, végül az apró fokhagyma. Ismét pár keverés és az apróra vágott krumpli. A hőkot egész kicsire veszem közben, nehogy a hagyma megégjen. Sózom és lefedve párolom. Amikor félig megfőtt, saját készítésű igazi zabszemből, zabtejet teszek bele, kb 2 dl. Ebben vannak nagyon apró zabdarák, amelyek szépen besűrítik a főzelékemet. Amikor krumpli megpuhult, krumplinyomóval összetöröm. Beleteszem a leszűrt kelkáposztát. Szükség szerint pici vizet öntök még hozzá. Megkóstolom, ha szükséges, még sózok rajta.
Bármilyen számodra tetsző feltéttel eheted. Mi most cékla- sárgarépa fasírttal ettük. A receptet itt találod.
Jó étvágyat!
Ha tetszik a recept, és támogatnád a munkásságomat egy megosztással most tedd most. Köszönöm!
Iratkozz fel a hírleveleimre, hogy elsőként értesülj a legújabb tartalmakról!