Céklás brownie

2023.07.01

Céklaszezon van- így egy céklás brownie készült. A cékla tulajdonképpen super food élelmiszer. Hihetelenül jó az élettani hatása. Minden nap ennünk kellene. A mostani céklák pedig különösen finomak. Még nagyon zsengék, nem földízűek. Ráadásul ez saját termés, lila és sárga színű is terem most. A cékláról majd egy másik bejegyzésben írok, most nézzük ezt a finomságot. Nem volt semmi alaprecept. Egyszerűen csak az eddigi konyhatechnikai tudásomra alapoztam. 

Tulajdonképpen igen sok céklás brownie receptet lehet találni. Amit eddig készítettem, ahhoz főzögetni, meg turmixolni kellett a céklát. Számomra ez így sokkal egyszerűbb.

Hozzávalók: 

  • 2 teniszlabda nagyságú lila cékla reszelve
  • 25 dkg zabpehelyliszt
  • 25 dkg fehér királybúzaliszt(BL100)
  • 15 dkg étcsoki darabolva
  • 2 ek holland kakaó
  • 10 dkg datolyapaszta
  • 15 dkg tejmentes margarin
  • 1 sütőpor
  • 2 kupica vanília aroma
  • 1 tk fahéj1 tk őrölt gyömbér
  • 1 mk őrölt kardamom
  • zabtej, hogy könnyű tészta állaga legyen

A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem. A datolyapasztát kevés zabtejjel hígítottam, majd belekevertem a reszelt céklát, végül még beállítottam az állagát. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben 180 fokon, légkeverésen, 45 percig sütöttem. Az eredmény meglepő volt. Még Gergő fiam is ette, pedig ő nem eszik céklát. 

Jó étvágyat!

Ha szeretnél értesülni a receptjeimről vagy megrendelnéd a 26 oldalas "Intuitív receptgyűjteményemet" 1500 ft-ért, küld üzenetet.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el