
Céklás brownie
Céklaszezon van- így egy céklás brownie készült. A cékla tulajdonképpen super food élelmiszer. Hihetelenül jó az élettani hatása. Minden nap ennünk kellene. A mostani céklák pedig különösen finomak. Még nagyon zsengék, nem földízűek. Ráadásul ez saját termés, lila és sárga színű is terem most. A cékláról majd egy másik bejegyzésben írok, most nézzük ezt a finomságot. Nem volt semmi alaprecept. Egyszerűen csak az eddigi konyhatechnikai tudásomra alapoztam.
Tulajdonképpen igen sok céklás brownie receptet lehet találni. Amit eddig készítettem, ahhoz főzögetni, meg turmixolni kellett a céklát. Számomra ez így sokkal egyszerűbb.
Hozzávalók:
- 2 teniszlabda nagyságú lila cékla reszelve
- 25 dkg zabpehelyliszt
- 25 dkg fehér királybúzaliszt(BL100)
- 15 dkg étcsoki darabolva
- 2 ek holland kakaó
- 10 dkg datolyapaszta
- 15 dkg tejmentes margarin
- 1 sütőpor
- 2 kupica vanília aroma
- 1 tk fahéj1 tk őrölt gyömbér
- 1 mk őrölt kardamom
- zabtej, hogy könnyű tészta állaga legyen
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem. A datolyapasztát kevés zabtejjel hígítottam, majd belekevertem a reszelt céklát, végül még beállítottam az állagát. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben 180 fokon, légkeverésen, 45 percig sütöttem. Az eredmény meglepő volt. Még Gergő fiam is ette, pedig ő nem eszik céklát.
Jó étvágyat!
Ha szeretnél értesülni a receptjeimről vagy megrendelnéd a 26 oldalas "Intuitív receptgyűjteményemet" 1500 ft-ért, küld üzenetet.