Cékla - sárgarépa fasírt
A mai főzelékhez gyorsan kellett valami feltét. Ami volt itthon, egy óriás cékla. Vasárnap hoztam be éppen a kertből. Sárgarépa, hagyma, zabpehely, fűszerek. Tényleg gyorsan elkészült a mai ebéd. Van benne jó adag zöldség, magas tápanyagtartalommal és fehérje is a csicseriborsó által.
Cékla - sárgarépa fasírt
2 közepes sárgarépa
1 óriás céklából 2 ujjnyi vastag szelet
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
6 ek. nagyszemű zabpehely
1 ek lenmag darálva
2 ek hajdina liszt
2 ek csicseriborsó liszt
1 ek. szójaszósz
só, bors, pici őrölt koriander, 1 mk kakukkfű
A zöldségeket zöldségdarálóban apróra daráltam. A zabpelyhet is ugyanebben. Én a lenmagot is a zabpehelyhez tettem, bízva abban, hogy azt is megdarálódik. Sajnos nem, úgyhogy legközeleb visszatérek a kávédarálóhoz. Mindent alaosan összekevertem és állni hagytam kb 30 percet. Nekem szépen összeállt. Vizes kézzel kis korongokat formáztam belőle. 12 db lett most. Sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket, megloccsintottam oliva olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöttem. Sok zöldségfasírtott csináltam már, talán ez lett a legfinomabb. Most kelkáposzta főzelékkel ettük.
Jó étvágyat!
Ha tetszett oszd meg az oldalamat a közösségi felületeken és iratkozz fel további tartalmakért!